A napelemes közvilágítás ár és az elérhető megtakarítás

A napelemes közvilágítás ár és az elérhető megtakarítás

Az útépítés, a mélyépítés és különösen az utcai világítás telepítése és üzemeltetése minden évben nagy összegeket emészt fel az adófizetők pénzéből. A költségkímélő napelemes közvilágítás ár kiváló alternatívát jelent az utóbbi tétel csökkentésére. Ezzel nemcsak a folyamatos villamosenergia költségek szűnnek meg, de a telepítés is egyszerűbb és kedvezőbb.

A hálózatra csatlakoztatott utcai lámpák kiterjedt mélyépítési munkálatokat és kábelfektetést, valamint túlfeszültség elleni óvintézkedéseket és villámvédelmet igényelnek. A kedvező napelemes közvilágítás ár mellett, a fotovoltaikus lehetőség más előnyökkel is bír. Esetében nincs folyó áramköltség, sem kábelfektetés, csak a tartóoszlop alapozásához szükséges mélyépítési munkálatok, így kevesebb a tervezési munka is.

Projektenként eltérő a napelemes közvilágítás ár

A költségekről szólva, először a beszerzési költségekre kell fókuszálni, amelyek a projekt kezdetén merülnek fel. Ezek a szolgáltatótól függően változnak. A tényleges napelemes közvilágítás ár itt gyakran nem a minőségtől, hanem a szállító által felszámított árréstől függ. Ezért érdemes minden projekt előtt pontosan tájékozódni arról, hogy a minőség és a teljesítmény szempontjából mely termékek alkalmasak.

A professzionális szektorban a készülékenkénti költség szintén nagy árrésben mozog. A professzionális és a nem professzionális készülék közötti különbségtétel azonban az egész kiválasztási folyamat legnehezebb része. A néhány hónapra szóló olcsó termékek és a sok évre szóló, kiváló minőségű lámpák közötti rés a minőség és a napelemes közvilágítás ár tekintetében széles. Az összes műszaki jellemző ismerete, illetve az előnyök és hátrányok őszinte megnevezése szintén megkönnyíti a jóhírű szállító felismerését.

A költséghatékony napelemes közvilágítás követelményei

Ahhoz, hogy a viszonylag alacsony napelemes közvilágítás ár ne vesszen kárba, néhány dolgot figyelembe kell venni. Például, ha a napelemmel ellátott lámpatestet árnyékban szerelik fel, az gyorsan kiesésekhez és rövidebb éjszakai világítási időhöz vezethet. Bár ez általában nem károsítja közvetlenül az akkumulátort, a világítás állandó kiesése és a rövidített világítási idő valószínűleg senkinek sem jelent valódi hasznot. A jó minőségű napelemes közvilágítási lámpák élettartama 15 év is lehet.

Az AM TECHNIC Kft. mindig kiváló minőségű és tartós alkatrészeket használ a készülékekhez, hogy maximalizálja az ügyfeleinek az élettartamot és a költséghatékonyságot. Tájékoztassa őket a projektjéről, mert szívesen segítenek a tervezésben és a napelem típusok terén is felvilágosítással szolgálnak!

Keresett napelem típusok Magyarországon

A magyar tetőkön található napelemek többsége monokristályos modulokból áll. Vannak azonban más napelem típusok is, amik szintén különböző technológiákkal vannak felszerelve.

Kétféle napelem panel létezik: vastag- és vékonyfilmes. A vastagrétegű modulok kristályos napelemeket használnak. Ezeket monokristályos és polikristályos napelem típusokra osztják. A vékonyrétegű termékek kadmium-tellurid, rézpirit vagy amorf napelemek vékony rétegéből állnak.

A napsugarak ereje olyan alternatív energiaforrást testesít meg, amit napelemek formájában minden területen fel lehet használni. A napelem típusok csoportosítása sokrétegű, így minden felhasználási forma megtalálja a számára megfelelő modellt. Leggyakoribb a monokristályos napelem, aminek a hatásfoka elérheti a 25 százalékot, így a leghatékonyabb modellek közé sorolható. Alapanyagát a szilícium képezi, használata nagyon egyszerű és a telepítése pillanatok alatt megtörténik.

A napelem típusok közül meg kell említeni a gallium arzenid készüléket, aminek kivitelezése már drágább, hatásfoka viszont eléri a 40 százalékot. Létezik olyan panel is, ami fényelnyelő festékkel van bevonva, ez növeli a hatékonyságát. Tervezése olcsó, így még egy kisebb háztartás is meg tudja magának engedni. A legkisebb hatásokkal rendelkező napelem típusok polimer alapanyagból készülnek. Alacsony hatásfokuk alig éri el a 3 százalékot. Hazánkban talán ez az egyik legkeresettebb típus. A helyes döntés érdekében, mindenképpen konzultáljon szakemberrel!