A sötétítő függöny anyagokról általában

A sötétítő függöny anyagokról általában

Talán a legfontosabb tisztában lennünk a függönyök típusaival, anyag összetételükkel, mielőtt megvesszük az ablakunk új ruháját. Tudnunk kell, hogyan tudjuk mosni, szárítani, vasalni, mennyire kényes vagy mennyire könnyen kezelhető. Nézzük meg a sötétítő függöny anyagokat.

A sötétítő függönyök között meg kell említenünk a dim out és a black out függönyöket, melyek között az a különbség, hogy a dim out függöny kissé fényáteresztő, úgy 75%ban sötétít, a black out, mint neve is mutatja nagyon jól szűr, szinte 100%ban sötétít.

Legkedveltebb sötétítő függöny anyagok a teljesség igénye nélkül: taft, szatén, brokát, vászon, damaszt

Taft: organzához hasonló, fényes és színe játszó hatást kelt, de annál sokkal sűrűbb szövésű, és keményebb anyag. Pont a keménységének köszönhetően jól használható dekorációs céllal.

Szatén: finom tapintású, elegáns hatású fényes anyag, mely készülhet vékonyabb vagy sűrűbb szövéssel is. Anyagának esése lágyítja a környezetét.

Brokát: valójában selyem szövet kiemelkedő, nagyobb mintázattal. Igazán elegáns hatást kelt, de nagy mintája korlátozott felhasználást enged. Vasalást igénylő szövet.

Vászon: természetes len alapanyagból készült, nagy szilárdságú, s kevésbé nyúlékony anyag, így felhasználás előtt érdemes kimosni. Sokféle mintázattal kapható, igen elterjedt a használata sokféle felhasználási lehetősége miatt.

Damaszt: inkább keményebb anyag, jól formázható, s ami érdekessége, hogy mindkét oldalán is használható, akár a fényesebb, akár a matt oldalát használhatjuk.

Függöny Sarok webáruház – Rendelj függönyt online!