Építkezéskor ne mellőzd a konténert! Minden, amit a törmelékgyűjtésről tudnod kell

Építkezéskor ne mellőzd a konténert! Minden, amit a törmelékgyűjtésről tudnod kell

Szóval, felújítanád a lakást vagy épp új házat építenél?

Akkor biztos, hogy rengetek törmelék fog keletkezni a munkálatok során. Ne feledd, hogy ezt szakszerűen kell kezelned, különben óriási káoszba és környezetszennyezésbe futhatunk bele. De ne aggódj, van egy szuper megoldásunk rá – az építési sittes konténer bérlése!

Mit kínálnak a konténerszolgáltatók?

A legtöbb cég különböző méretű konténereket kínál neked. A legkisebbek 3 köbméteresek, de kaphatók akár 12 köbméteres óriások is. Mielőtt rendelnél, gondold át, hogy mekkora munkáról van szó. Egy kisebb felújításhoz általában elegendő egy 6 köbméteres, de egy teljes ház lebontásához már inkább a nagyobb változat az ideális.

A cégek nem csak kiszállítják és elviszik majd a telephelyre a konténert, de azt is vállalják, hogy az építési hulladékot szakszerűen kezelik és újrahasznosítják. Szóval, környezettudatos megoldás!

Hogyan intézd a konténer rendelését?

Először is, nézz utána a környékeden működő konténerszolgáltatóknak. Kérj tőlük árajánlatokat, hogy összehasonlíthass. Ne feledd, az ár általában a konténer méretétől és a bérlés időtartamától függ. Amikor kiválasztottad a céget, rendeld meg náluk a számításaid alapján megfelelő méretűt.

A cég egyezteti veled a telepítés időpontját és helyét. Célszerű olyan helyet kijelölni, ahol a konténert könnyen meg lehet tölteni, és a szállítójárműnek is van hozzá megfelelő helye. Amikor minden megvan, kezdheted is a törmelék lepakolását!

Mit érdemes még figyelembe venned?

  • Érdemes a nehezebb elemeket, mint a beton vagy téglatörmeléket alulra tenni, a könnyebbeket pedig felülre pakolni.
  • Ne tömködd túl a konténert, figyelj oda a maximális súlyra!
  • Ha környezettudatosan szeretnél építkezni, gondoskodj a szelektív hulladékgyűjtésről. A legtöbb cég felár ellenében elválogatja a törmeléket.
  • Tekintsd át a konténer mozgatási szabályokat. Bizonyos területeken korlátozások lehetnek érvényben.
  • Kalkuláld bele a konténerbérlés költségeit az építkezési költségvetésedbe. Még ha ideiglenesen is, de hozzáad egy tételhez a kiadásaidhoz.

Látod, az építési törmelékkonténer egy nagyon hasznos eszköz? Nemcsak rendet tesz a munkaterületen, de környezetvédelmi szempontból is felelős döntés. Könnyen kezelheted vele a megépítkezéskor keletkező hulladékot, ráadásul a kiválasztott szolgáltatótól függ, hogy árazásban is megfizethető megoldás legyen számodra. Szóval szemléld nyitott szemmel a lehetőségeket, és válaszd azt, ami igazán megéri!